Δελτίο Τύπου: Σύσκεψη φορέων υπό τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα γραφεία της ΑΕΔΙΚ

Δελτίο Τύπου: Σύσκεψη φορέων υπό τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα γραφεία της ΑΕΔΙΚ

Δελτίο Τύπου

Ισθμία, 27 Νοεμβρίου 2020

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, στα γραφεία της Διώρυγας Κορίνθου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας – κο Νίκο Ταγαρά, με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου -κου Παναγιώτη Νίκα, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κου Αναστάσιου Γκιολή, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κα Αθηνά Κόρκα-Κώνστα και κο Χάρη Βυτινιώτη, του Δήμαρχου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων- κο Γιώργο Γκιώνη, του Δημάρχου Κορινθίων -κο Βασίλη Νανόπουλο, του Δρ. Ευθύμη Λέκκα -Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών -Πρόεδρο ΟΑΣΠ, του κου Νίκου Νικολάου- Προϊστάμενο Διεύθυνσης Γενικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας ΕΑΓΜΕ, του Προέδρου ΔΣ ΑΕΔΙΚ κο Παντελή Παντελίδη, του Διευθύνοντα Συμβούλου ΑΕΔΙΚ κο Βασίλη Ανδρικόπουλο, του Γενικού Διευθυντή ΑΕΔΙΚ κο Γιώργο Ζουγλή και στελέχη των παραπάνω φορέων.

Τα κυρίως θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

α) στην ασφάλεια – ευστάθεια των πρανών

β) στην συντήρηση-επισκευή των υφιστάμενων εγκαταστάσεων

γ) στον καθαρισμό του ευρύτερου χώρου της Διώρυγας και

δ) στην ανάδειξη και αξιοποίηση της.

Της σύσκεψης προηγήθηκε επίσκεψη και αυτοψία στα πρανή της Διώρυγας και σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν η ενημέρωση του κου Υφυπουργού, ως προς το χρονοδιάγραμμα των γεωλογικών-γεωτεχνικών ερευνών, ώστε αρχικώς να εντοπιστούν τα αίτια των καταπτώσεων και εν συνεχεία να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και πρόληψης των φαινομένων.

Επίσης, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση συνάντησης των εμπλεκόμενων φορέων σε μηνιαία βάση στα γραφεία της Διώρυγας, ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξη των προαναφερθέντων θεμάτων.

 

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27410 30880

Email επικοινωνίας: corinth_canal@aedik.gr