Δελτίο Τύπου: Συνεργασία ΑΕΔΙΚ με Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δελτίο Τύπου: Συνεργασία ΑΕΔΙΚ με Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δελτίο Τύπου

Ισθμία, 25 Νοεμβρίου 2020

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη υπό τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας – κο Νίκο Ταγαρά, με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου -κου Παναγιώτη Νίκα, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κου Αναστάσιου Γκιολή, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κο Χάρη Βυτινιώτη και κα Αθηνά Κόρκα, τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κο Γιώργο Γκιώνη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΑΕΔΙΚ κο Βασίλη Ανδρικόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή ΑΕΔΙΚ κο Γιώργο Ζουγλή και στελέχη της Περιφέρειας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:
α) στην ευστάθεια των πρανών και στην επικαιροποίηση σχετικών μελετών,
β) στο Νέο Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων με σκοπό την ανάπλαση και αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής της Διώρυγας και
γ) θέματα περίφραξης και εν γένει την ασφάλεια της Διώρυγας Κορίνθου.
Ορίστηκε τεχνική επιτροπή που θα αποτελείται από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, που θα διαθέσουν όλοι οι φορείς και θα εργασθούν στα παραπάνω θέματα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεσμεύθηκε να παράσχει διαχειριστική επάρκεια στην ΑΕΔΙΚ, ώστε να συμμετέχει ως ανάδοχος σε προγράμματα ΕΣΠΑ στα οποία θα ενταχθούν δράσεις και έργα των προαναφερθέντων θεμάτων. Επίσης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεσμεύτηκε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες περίφραξης και ασφάλειας του καναλιού μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο φορέων.
Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας – κος Νίκος Ταγαράς δεσμεύθηκε να συμβάλλει στην έρευνα ευστάθειας των πρανών μέσω του δημοσίου φορέα ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27410 30880
Email επικοινωνίας: corinth_canal@aedik.gr