Τεχνική Υπηρεσία

Περιγραφή Ναυπηγοεπισκευαστικής Μονάδας

Η Ναυπηγοεπισκευαστική Μονάδα βρίσκεται εγκατεστημένη στα Ίσθμια Κορινθίας και διαθέτει χώρο ανελκύσεως πλωτών (“γλύστρα”), μηχανουργείο, ηλεκτρολογείο, ηλεκτρολογείο και ξυλουργείο.

Περιγραφή Γεφυρών

Για την εξυπηρέτηση κυρίως των τοπικών συγκοινωνιακών αναγκών, έχουν κατασκευασθεί στο επίπεδο της θάλασσας δύο βυθιζόμενες μεταλλικές γέφυρες, μια από την πλευρά της Ισθμίας (έτος κατασκευής 1987)στη χιλιομετρική θέση (χ.θ.) 5.800 και μια από την πλευρά της Ποσειδωνίας (έτος κατασκευής 1985) στη χιλιομετρική θέση (χ.θ.) 10.700.

Οι βυθιζόμενες γέφυρες έχουν τριάντα τρία (33) μέτρα μήκος και επτά (7) μέτρα πλάτος και διαθέτουν δυο (2) λωρίδες κυκλοφορίας, αποκλειστικά για τις ανάγκες Ι.Χ. αυτοκινήτων. Το ανώτατο επιτρεπτό ομοιόμορφο φορτίο είναι 300 κιλά/τ.μ. Η κάθετη ταχύτητα βυθίσεως της γέφυρας είναι τέσσερα (4) μέτρα/λεπτό, με αποτέλεσμα η διαδικασία βυθίσεως ή αναδύσεως να διαρκεί 3,5 λεπτά περίπου. Πάγια πολιτική είναι να βυθίζονται οι γέφυρες μόνο όταν διέρχεται από την Διώρυγα κάποιο πλοίο, μια διαδικασία που για λόγους ασφαλείας ξεκινά πριν από την προσέγγιση του πλοίου.